Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، در این آیین دکتر عباس کیان وش دبیر علمی سومین دوره مسابقات سراسری متالوگرافی در دانشگاه تبریز گفت: علم متالوگرافی از جمله مهم ترین بخش مهندسی مواد است که تحول و پیشرفت مهندسی علم مواد مدیون این رشته است و بدون آن نمی توان به بررسی ومطالعه ساختار داخلی فلزات و سایر مواد دست یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه در هر جامعه ای توسعه کشورها و ملت ها به میزان زیادی به رشد و توسعه تولید علم و فناوری وابسته است، تصریح کرد: دولتمردان و دست اندرکاران کشورمان نیز باید بیش از اینها به توسعه و تولید علم با توجه به نیاز کشور و حل مشکلات کشور توجه داشته باشند.

این عضو هیات علمی دانشکده فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز در خاتمه برگزاری این نوع مسابقات را برای رشد و تعالی آینده دانشجویان که در آینده آینده سازان کشور به شمار می روند، تعیین کننده عنوان کرد.

دکتر شاهین خامنه اصل مدیرگروه مهندسی مواد دانشکده فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز هم در این آیین داشتن مسئولیت پذیری، ریسک پذیری و احترام را از جمله سه شاخص مهم بالندگی و توسعه صنعت و علم بیان کرد و گفت: دانشجویان شرکت کننده در چنین مسابقاتی نیز در راستای این شاخص ها حرکت می کنند که در آینده برای موفقعیت و شکوفایی این دانشجویان و به ویژه توسعه دانش مهندسی علمی کشور مثمرثمر خواهد بود.

سید رضا دامادی رئیس سومین دوره مسابقات سراسری متالوگرافی در دانشگاه تبریز نیز در این آیین گفت: این دوره از مسابقات با شرکت ۲۱ تیم از دانشگاه های شهر کرد، صنعتی ارومیه، صنعتی مالک اشتر، صنعتی اصفهان، ارومیه، بناب، تبریز، صنعتی شریف، صنعتی شاهرود، صنعتی امیر کبیر و... برگزار می شود.

وی در ادامه با بیان اینکه این دوره مسابقات در دو بخش متالوگرافی و الکتروشیمی برگزار می شود، تصریح کرد: این مسابقه نو پا که سومین دوره خود را تجربه می‌کند، با تکیه بر توان علمی و نیروی دانشجویی، تجربه و هدایت اعضای هیئت علمی گروه مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه تبریز برنامه ریزی شده است.

دامادی در بخش دیگر سخنان خود برگزاری این نوع مسابقات را برای تمرین و تقویت فعالیت های مشارکت اجتماعی دانشجویان ضروری بیان کرد و گفت: دانشجویانی که در این گونه فعالیت های علمی و فوق برنامه فعالیت و مشارکت دارند، در آینده فردی موفق و کارآفرین خواهند شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، سومین دوره مسابقات سراسری متالوگرافی از سوی انجمن علمی مهندسی مواد دانشکده فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز و با همکاری اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی به مدت دو روز به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.

گفتنی است، متالوگرافی به علم و هنر آماده‌سازی نمونه‌های فلزی و بررسی ریزساختار میکروسکوپی آن‌ها گفته می‌شود. در بسیاری از مواد، دانه‌های تشکیل دهنده آن‌ها دارای ابعاد میکروسکوپی هستند و قطری در حدود میکرون دارند و اجزای آن‌ها باید با استفاده از میکروسکوپ‌ها دیده و بررسی شوند. اما مشکل فقط بزرگنمایی نیست. بلکه سطح ریزساختار نیز باید آماده شود.

از آنجایی که در بررسی‌های میکروسکوپی فقط سطح اجسام مورد بررسی قرار می‌گیرد، باید سطحی بسیار دقیق جهت دستیابی به اجزاء مهم ریز ساختار فراهم شود. مجموعهٔ فعالیت‌هایی که منجر به فراهم آمدن چنین سطحی می‌شود و بررسی میکروسکوپی ریز ساختار را متالوگرافی می‌نامیم که زیر مجموعه مهندسی و علم مواد قرار می‌گیرد. سطح نمونه باید در ابتدا ساییده وپولیش شده تا صاف و آینه‌ای شود که اینکار با استفاده از پودرهای مخصوصی امکان‌پذیر است. سپس ریز ساختار را می‌توان با عملیات اچ کردن که از یک ماده شیمیایی مناسب استفاده می‌شود بدست آورد.

انتهای پیام/

188 / 167 مسابقات سراسری متالوگرافی دانشگاه تبریز مهندسی مواد و متالورژی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه تبریز مهندسی مواد و متالورژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۳۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، امیر سلطانی‌محمدی اظهار کرد: با توجه به پتانسیل خوب اعضای هیات علمی و دانشجویان در دانشکده مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز، تفاهم‌نامه‌ای با اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با هدف حل چالش‌های بسیار محیط زیست منعقد شده است.

وی با بیان اینکه همکاری در این تفاهم‌نامه دوطرفه خواهد بود، ادامه داد: استفاده مطلوب از توانایی علمی دانشکده برای حل مشکلات و انجام تحقیقات کاربردی، ایجاد فرصت مطالعاتی برای اعضای هیات علمی، طراحی و برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی - پژوهشی، استفاده متقابل از بانک اطلاعاتی و کتابخانه‌ها، حمایت از پروژه‌های تحصیلات تکمیلی دانشجویان، استفاده از امکانات تحقیقاتی دانشگاه، ارائه خدمات مشاوره‌ای در موضوعات زیست محیطی و همکاری برای ارتقای سطح تحصیلی کارکنان محیط زیست از مفاد این تفاهم‌نامه است.

رئیس دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: همکاری برای پیشبرد اهداف دو طرفه، چاپ مقالات و کتب علمی، پذیرش دانشجویان برای گذراندن دوره کارآموزی و کارورزی، همکاری در راه‌اندازی نشریات علمی و کمک برای ترجمه متون علمی، برگزاری نشست‌های سه‌جانبه میان صنایع، دانشگاه و محیط زیست برای شناسایی مشکلات، بررسی و ارائه راهکار از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه پیگیری می‌شود.

وی بیان کرد: دانشکده مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز، تنها دانشکده تخصصی آب کشور است. در این دانشکده چهار گروه تخصصی آبیاری و زهکشی، سازه‌های آبی، مهندسی محیط زیست و هیدرولوژی و منابع آب فعال هستند و در مقطع کارشناسی یک رشته، در مقطع ارشد ۱۰ رشته گرایش و در مقطع دکتری تخصصی نیز سه رشته گرایش تدریس می‌شوند. در این دانشکده، تمرکز روی گسترش دوره تحصیلات تکمیلی است.

دیگر خبرها

  • سومین دور مسابقات کشتی با چوخه در شیروان برگزار شد
  • کارگاه دوره‌ای سرمایه‌گذاری به سبک ساده با همکاری سازمان بورس کشور برگزار شد
  • معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی جهان در دانشگاه تبریز آغاز شد
  • عضو هیأت علمی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • آزمون سراسری ارزیابی اعطای مدرک تخصصی قرآن کریم در خراسان شمالی برگزار می شود
  • برگزاری نهمین دوره مسابقات روباتیک دانش‌آموزی